Наградиха победителите в конкурса „Индустрията в моя регион”

15:44, 01 юни 17 / Култура 25 2740 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На официална церемония бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса "Индустрията в моя регион" днес в танцувалната зала на Младежки дом Шумен.

 

76 деца от всички шуменски училища се включиха в конкурса. Той се провежда за втори път в България и е организиран от Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Участниците се състезаваха в три категории. Най-много са участниците в най-малката възрастова група. Те се състезават с рисунки, а останалите две възрастови категории участват с есета.

 

Надпреварата има за цел да популяризира инженерната наука и металургията сред децата в региона и се проведе под патронажа на кмета на общината Любомир Христов. Партньор и спонсор e фирма „Алкомет”АД, която е осигурила 10 таблета за награда на победителите в трите възрастови категории. Българската асоциация на металургичната индустрия е осигурила книги за отличените.

Председател на журито е доц. д-р инж. Розина Йорданова – Декан на ФММ и членове доц. д-р инж. Георги Чернев – експерт по качеството на обучение към ФММ, доц. д-р инж. Светла Янкова – отговорник кандидат студентски дейности към ФММ. За оценяването на рисунките към комисията бе привлечен като член и Панталей Янков, художник.

Госпожа Политими Паунова, изпълнителен директор на Българската асоциация на металургичната индустрия, председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД, Фикрет Индже, кметът на Общината Любомир Хритов и членовете на журито връчиха наградите на отличените. 

доц. д-р инж.Розина Йорданова, Снимка: Topnovini.bg

"Скъпи ученици, на този ден ми позволете да поздравя всички вас и да ви пожелая да бъдете усмихнати и щастливи. Благодарим за госпоприемството на вашия град, на кмета на общината и на ръководството на "Алкомет" АД. Поканихме учениците да пишат или рисуват историята, настоящето и бъдещето на своя град през призмата на индустриалната им съдба и инженерната професия. Успяхме да провокираме вашата мисъл, любопитство, въображение. Благодарим ви, че приехте предизвикателството и се справихте толкова добре. Не забравяйте - знанието е сила и дава свобода", каза  доц. д-р инж.Розина Йорданова.

Изп. директор на БАМИ Политими Паунова. Снимка: Topnovini.bg

Изпълнителният директор на Българската асоциация на металургичната индустрия Политими Паунова благодари на  Община Шумен и на фирма "Алкомет" АД. "Благодоря на всички, които приеха тази идея и направиха конкурса. Това е първата крачка, която направихме. Да променим града и страната. А на вас остава да промените и света. Учението не отваря прозорец, учението отваря широк път, по който трябва да вървите, за да промените света и да сбъднете вашите мечти. Само любов и труд може да направи щастливи хората."

Г-н Фикрет Индже. Снимка: Topnovini.bg 

Фикрет Индже поздрави децата така: "Честит празник! Вие сте нашето бъдеще. Много се радвам, че вече имате мисъл за индустрията. Преди малко погледнах вашите рисунки. На една от тях имаше нарисуван самолет с името на нашето предприятие. Силно се надявам да порастнете и да станете нашите бъдещи инженери, и да строим заедно самолети с вас. Благодарим много за съдействието на господин кмета и на нашите приятели от София. С обич ви поздравявам, честит празник!"

Кметът Любомир Христов. Снимка: Topnovini.bg  

Кметът Любомир Христов се обърна към децата и гостите с думите: "Честит празник на децата и на всички млади хора! Искам най-вече да им пожелая здраве, да останат все така любопитни, да следват мечтите си и никога да  не се предават. На Шумен му прилича да запазим тази традиция. Искам да благодаря на всички участници и да кажа, че няма да минат много години и Шумен ще стане индустриален център на Североизточна България. В момента се строят три големи завода, предстои да бъдат построени още три. Искам да благодаря г-н Фикрет Индже за неговата всеотдайност и дарителност, за това че той е един от хората, които съдействат за професионално обучение."

Госпожа Паунова, Фикрет Индже, кметът  Любомир Христов и членовете на журито връчиха наградите на отличените. 

Ето и  наградените - ученици 1-4 клас

1 място – таблети от АЛКОМЕТ АД

Георги Владимиров Пощаров – 7г. - НУ„ИЛИЯ Р.БЛЪСКОВ“

Станимира Бисерова Тодорова-4 клас, 11 г. - "Арт " школа към ЦПЛР-ОДК Шумен с ръководител г-жаТеменуга Христова

Белослава Боянова Богданова – 10г. - НУ„ИЛИЯ Р.БЛЪСКОВ

Снимка: Topnovini.bg 

Поощрителна награда – книга от БАМИ

​Алейна Айлин Ирфан – 8г. - НУ„ИЛИЯ Р.БЛЪСКОВ

Борислав Николаев Райчев- 4 клас, 10 години - "Арт " школа към ЦПЛР-ОДК Шумен

Симона Живкова Жечева-4 клас, 10 г. - "Арт " школа към ЦПЛР-ОДК Шумен

Снимка: Topnovini.bg 

 

Ученици 5-8 клас

1 място – таблети от АЛКОМЕТ АД

Есил Нади, VIII клас - ОУ „Д-р Петър Берон“

Румяна Младенова Младенова, VII клас - ППМГ „Нанчо Попович”, гр. Шумен

Кремена Севдалинова Игнатова – VIб клас, ОУ “Д-р Петър Берон”

Поощрителна награда – книга от БАМИ

Стефан Стоянов, V клас - ППМГ „Нанчо Попович”, гр. Шумен

Джейда Гюрсел Ахмед, VI клас - Клуб ,,Журналист“ ЦПЛР-ОДК

Денис Диянов Стефанов, VIII клас, VI ОУ „Еньо Марковски”, гр. Шумен

 
 
 

 

Ученици 9-12 клас

1 място – таблети от АЛКОМЕТ АД

Александра Руменова Петкова,  IX клас -  ПГОХХТ„Проф. д-р Асен Златаров''

Рафет Седатов Исмаилов, X клас - ПГИ, гр. Шумен

Наталия Йосифова, IX клас - ППМГ ”Нанчо Попович”, гр. Шумен

Поощрителна награда – книга от БАМИ

Калоян Стоянов, Хд клас - ППМГ „Нанчо Попович”, гр.Шумен

Андриана Василева Василева, IX клас - ППМГ „Нанчо Попович”, гр. Шумен

Симона Иванова, ученичка в XI клас - СУ „Васил Левски“, гр. Шумен

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Почетни грамоти бяха връчени и на директорите на шуменските училищата, от които са всички участници в конкурса.

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама