Представят играта „1300 години България” на 1 юни на Паметника в Шумен

12:24, 30 май 17 25 908 Шрифт:
Автор:

Играта „1300 години България” ще бъде представена на 1 юни на Паметника в Шумен. По повод Международния ден на детето Общинското предприятие по туризъм организира състезание между училищни отбори, които първи ще имат възможност на практика да се запознаят с иновативната игра. Това съобщи днес на брифинг директорът на Общинското предприятие по туризъм Ваня Стоянова. „Това ще бъде нашият подарак за всички деца от града”, заяви Стоянова и уточни, че надпреварата ще започне в 14 часа в четвъртък.

Създатели на играта са учениците Габриел Атанасов и Радостин Емануилов от Школата по информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни” и техния ръководител Ангел Ангелов.

Играта може да се открие в Google Play и е предназначена за телефони и таблети.

Първообразът на „1300 години България” е реализиран в училището на създателите й. Тя е базирана на кюар кодове и с помощта на мобилни устройства децата ще научат за Комплекс „Създатели на българската държава”, историята на България и още много интересни факти от миналото на страната.

С Х са обозначени местата с кюар кодовете, които са 10 на брой. При намирането на всеки от тях той се сканира и излиза информация за мястото, където е намерен кода. При събиране на всички кодове се получава съобщение, което се актуализира, след което излизат въпроси. Участникът избира един от тях и при верен отговор играта приключва. Играе се до даване на правилен отговор.

За всички участници Общинското предприятие по туризъм е осигурило награди, сред които и безплатен достъп до центъра за стрелба с лък, който се намира на територията на Комплекс „Създатели на българската държава”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама