Филмът „Аутопсия на едно танго” получи голямата награда на община Шумен

12:31, 29 май 17 / Култура 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямата награда на община Шумен на фестивала „Кино в длан" получи филмът „Аутопсия на едно танго” на Теодора-Косара Попова и Павла Котова. Наградата връчи зам.-кметът по образование и култура Найден Косев. 

„Поздравявам всички в този фестивал, които със сърце, душа и ум са работили върху своите филми и тези, които бяха отличени с награди. Поздравявам и организаторите за  себеотрицанието и търпението, с което работиха за второто издание на фестивала", каза Найден Косев на церемонията по награждаването в НЧ „Добри Войников”.

Наградата на публиката спечели Диана Стоянова с филма „Българка – версия 2.0.

Най-възрастният участник, 67-годишната Магда Божанова получи наградата на Съюзът на читалищата за филма й „Елелика Пепелика”.

Наградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, получи филмът „Приказка за реалността” на Дико Бучуков.

Наградите за най-добър игрален, документален и анимационен филм са „Колелета” на Павел Цветков, „Скопие” на Димитър Стоянов и „Отковани емоции” на Иван Петков.

Борис Иванов получи наградата на Шуменския университет за филма си „Полицейска терапия”. Отличена беше и най-малката участничка във фестивала Наталия Христова за своя първи филм „Селфи”.

На тазгодишното издание на фестивала участваха 61 филма, които бяха оценени от жури с председател кинокритикът Александър Дончев и членове проф. Валери Чакалов, режисьорът доц. Юрий Дачев, Явор Попов и Антон Митов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама