„Сава Академия“ раздаде награди за пета поредна година

09:30, 29 май 17 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

42 индивидуални и 10 колективни награди в 11 категории раздаде в петото си поредно издание "Сава Академия", организирана от училищното настоятелство при СУ "Сава Доброплодни".

Снимка: СУ "Сава Доброплодни"

Статуетки, медали и грамоти бяха връчени на най –добрите ученици в различни области на науката и знанието. "Награждаването на изявени ученици е резултат от упоритостта, ентусиазма и съвместните усилия на ученици, преподаватели,  ръководство и родители“, коментира церемонията директорът на училището Албена Иванова-Неделчева. 

До номинациите за петата Академия учениците стигнаха след селекция, класиране на следващи етапи и заемане на призови места в Международното състезание „Лингвистично кенгуру“ по руски и английски език, Националния фестивал на детското и юношеско театрално творчество на руски език под мотото „Мы можем всё“, Националната олимпиада по информационни технологии, Национални и международни конкурси по музика, изобразително изкуство и хореография.  

Отличена беше гражданската позиция на учениците от VI Е клас, които дариха средства за пострадалите от железопътната авария в Хитрино, както и на учениците от VIII Д клас инициирали акция за събиране на средства за пострадало момче при пожар.  

Снимка: СУ "Сава Доброплодни"

Номинациите са в общо 11 категории: Изобразително изкуство, Музика, Чужди езици, Информационни технологии, Български език и литература, Природни науки, Начален етап, Гражданска доблест, Групови награди, Родители – активни дарители, учители.  

Снимка: СУ "Сава Доброплодни"

Призовете бяха връчени от изявени личности от обществения живот в Шумен и ръководители на институции. Лауреатите получиха наградите си от ръцете на проф. Надка Николова – преподавател по български език в ШУ "Епископ Константин Преславски", носител наградата " За принос в хуманитарните и педагогически науки в системата на обарзованието и науката" на община Шумен за 2017 г.; доц. Наталия Павлова - зам.-ректор на ШУ  по научноизследователска дейност, проектна дейност и международна дейност; доц. Стефка Калева – зам.-ректор на ШУ  - по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав; проф. Благомир Папапзов - преподавател по визуални изкуства, теория и методика в ШУ "Еп. Константин Преславски"; ст. комисар Ялчън Расим - директор на  ОДМВР - Шумен.

Снимка: СУ "Сава Доброплодни"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама