Община Шумен организира разнообразна програма за Международния ден на детето

11:05, 27 май 17 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празникът в Шумен, посветен на Деня на детето – 1 юни, ще започне в 9.00 часа с инициативата “Библиотекар за един ден” в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”. Деца от начална и прогимназиална степен от шуменските училища ще се запознават с правилата за обслужване и регистриране на нови читатели, с работата в отделите и ще изпълняват задълженията на библиотекарите.     

От 10.00 часа малки и големи зрители ще имат възможността да гледат любимите си герои от филма “Смърфовете”. Прожекцията ще бъде в залата на Младежкия дом и е безплатна.

Също от 10.00 часа в алеите на Градската градина в Шумен Общинският детски комплекс организира ателиета за изработване на бижута, маски, оригами, засаждане на цветя, бодиарт и рисунка върху асфалт. На различни площадки в Градската градина ще се проведат спортни игри – футбол на малки врати, слалом с велосипеди, стрийтбол, слалом с ролери, дартс, карате и айкидо, шахмат и теглене на автомобил. Сцена на талантите ще събере всички, които могат да пеят, танцуват или рецитират. В празничната програма ще се включат вокални и танцови състави към Младежкия дом. Община Шумен организира томбола за участниците, като  след 12.30 часа ще бъде изтеглен печелившият билет с голямата награда – велосипед.

На 1 юни от 11.30 в Танцувалната зала на Младежкия дом ще започне награждаването на участниците в конкурса за есе и рисунка “Индустрията в моя регион”. Той се организира от Химикотехнологичния и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов. Спонсор на проявата е “Алкомет” АД.

От 14 часа ще започне интерактивната игра “Изследователи” на Паметника “Създатели на българската държава”. Организатор е общинското предприятие по туризъм, публични прояви и атракции. Целта на играта е да провокира интереса на младите хора към културно-историческото ни наследство и да обогати техните познания за българската история.

Празникът на 1 юни ще продължи от 17.30 часа в парк “Студентски” със занимателни, спортни игри и безплатни атракциони за децата на Шумен. Състезания, детска дискотека и много изненади са подготвили организаторите за децата и родителите от кв. “Боян Българанов” от 14.00 до 16.00 часа до магазин BulMag. 

В края на деня отново ще бъде организирана томбола с награди и още едно дете ще има възможност да спечели велосипед.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама