С разнообразни инициативи РИОСВ - Шумен ще отбележи Световния ден на околната среда

16:41, 26 май 17 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Световния ден на околната среда - 5 юни,  РИОСВ-Шумен е подготвил разнообразни инициативи с ученици и деца от Шуменска и Търговищка област.

 Експертите ще бъдат на 29 май при ученици от Търговище. Те ще изнесат беседа за околната среда в ОУ „Христо Ботев“, а в  ОУ „П.Р.Славейков“  ще направят презентация и засадят заедно с учениците дърво в двора на училището.

 Екоинспекцията и Регионалната лаборатория към ИАОС ще организират на 2 юни наблюдение на качеството на природните води в лесопарк „Кьошкове“. В тази инициатива ще се включат шестокласници от IX ОУ „Панайот Волов“ гр. Шумен.

 На 5 юни РИОСВ Шумен ще награди победителите в конкурса за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране „Гората за децата“ от 10 ч. в Информационния център. Екоинспекцията съвместно с РЛ Шумен към ИАОС ще проведат и  „Ден на отворени врати“ с ученици, които ще се запознаят сработния процес в организациите.

„Свързване на хората с природата„ е темата на Световния ден на околната среда 2017 г., тема, която насочва вниманието и призовава да излезем сред природата, да оценим нейната красота и важност, и да защитим нашата обща планета Земя. Тазгодишната тема приканва да помислим за това, че сме част от природата, и че тясно зависим от нея. Предизвикани сме да намерим забавни и вълнуващи начини да опознаем и оценим тази жизнено важна връзка с природата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама