С.Цани Гинчево вече има временен кмет

16:34, 26 май 17 25 1392 Шрифт:
Автор:

Месец след като кметът на с. Цани Гинчево Красимир Георгиев избяга в София за по-висока заплата, селото вече се управлява от временно-изпълняващ длъжността „кмет“. 67 годишната Йорданка Динкова пое поста с решение на Общинския съвет в Никола Козлево.

На извънредна сесия преди дни я предложил общинският кмет Ешреф Реджеб, научи Топновини.бг от председателя на местния парламент Стефан Стефанов. Той уточни, че Динкова единствената номинация, а мотив за назначението е, че тя преди години е работила като секретар на кметството в с. Цани Гинчево.

„ Вече решихме проблема. Народът се затруднява, когато няма кмет“, заяви кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб. Според него непрекъснато възникват проблеми. И някой се нуждае от помощ и трябва да му бъде оказана подкрепа в труден момент. Трябва да улесним живота на хората, категоричен бе Реджеб. Сподели, че е готов да оказва помощ по всяко време.

На въпрос на Топновини. бг дали се е чувал с кмета-беглец и защо е изчезнал инцидентно без да го предупреди Реджеб отговори, че не поддържат никаква комуникация. Но комисия от общината е присъствала на приемо-предаване на имуществото на кметството. И всичко е изрядно протоколирано.

„ Надявам се, че ще се справя. Решението на Общинския съвет съвет за мен означава доверие“, каза временният кмет Йорданка Динкова.

Тя обяви като свой приоритет подобряване на пътната инфраструктура в селото, която била в страшно окаяно състояние. И не спести – много неща са изоставени, други липсват.

Динкова не се ангажира с коментар на постъпката на своя вече бивш колега Красимир Георгиев, сега шофьор в престижна транспортна фирма. „Всеки е свободен да прави каквото иска“, лаконична бе Донкова.

Тя се е срещнала с местните хора. И е проучила проблемите им.

Донкова има опит в делата на кметството, тъй като преди години е работила като секретар. Била е и библиотекар в читалище „Просвета“.

С президентски указ предстои да бъдат насрочени избори за кмет в Цани Гинчево.

Политическите сили вече търсят свои подходящи кандидати за поста.

Доброто взаимодействие с хората може да гарантира на Йорданка Донкова да бъде избрана за кмет, категорични са жители на селото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама