Опасна спортна площадка притеснява жители на кв. „Боян Българанов“

17:15, 25 май 17 25 724 Шрифт:
Автор:

Площадката с баскетболно и футболно игрище държи на тръни родителите на децата, които играят там.

 

Спортното съоръжение е изградено по Европейски проект,  по време на предишното управление на Община Шумен.

 

Абсурдното изпълнение по изграждането на площадката застрашава не само живота на децата, а и на собствениците на къщата, в съседство до игрището.

 

„Децата не са виновни. Когато играят тук, топката излиза през оградата, като или чупи нашите прозорци или пада върху трансформатора, по който тече високо напрежение. Пускали сме множество жалби до Община Шумен. Ходила съм в приемния ден на кмета и нищо. Идваха да оглеждат и казаха, че оградата е трябвало да бъде с 6 метра височина, а тя е 3. Сменям прозорците осми път вече”, разказа пред наш репортер собственичката на къщата, долепена до оградата на игрището.

 

За отговор, по проблема със спортната площадка,  потърсихме  от Общината.

„ Знаем за този казус. Проблемът е, че проекта не е изпълнен по норматив. Ние нямаме право да пипаме нищо по съоръженията преди да минат 5 години. Въпреки това обмисляме вариант, по който поне да удължим оградата. Това ще бъде за сметка на Общината. За жалост това е поредното наследство, което ни остави предишното управление”, каза за Topnovini.bg инж. Боян Тодоров, заместник-кмет по „Строителство и екология“ в Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама