Във Велики Преслав връчиха общинската награда „Златен век”

14:03, 24 май 17 / Култура 25 1013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Престижната годишна награда на община Велики Преслав „Златен век” беше присъдена на дългогодишния преподавател по физическо възпитание и треньор на общинския клуб по тенис на маса Румен Михайлов.

Снимка: topnovini.bg  Румен Михайлов (вляво) получи плакет и грамота от кмета Александър Горчев.

Отличието се връчва на 24 май за цялостен принос към развитието на образованието, науката и спорта. Учениците на Румен Михайлов са донесли редица отличия, заради което той спечели престижното признание. Кметът на общината Александър Горчев връчи на заслужилия учител плакет, грамота и парична премия по решение на общинския съвет.

Преславската награда за „Учител на година” беше присъдена на преподавателката по български език и литература Стела Попова за показани отлични резултати на нейни възпитаници.

Двамата отличени учители са от средното градско училище „Черноризец Храбър”. И двамата споделиха, че се гордеят с наградите и че децата и училището, в което работят, са тяхно призвание.

Снимка: topnovini.bg  Депутатът Иван Иванов награди учителката Стела Попова.

Депутатът Иван Иванов, гост на празника във Велики Преслав, поздрави и награди учителката на площада в старата столица.

Снимка: topnovini.bg Бесела Бодуров (вляво) е сред отличниците на преславския випуск, поздрави я председателят на ОбС Анелия Асенова. 

Там бяха съобщени имената и отличниците на випуск 2017 – Бесела Бодуров и Бояна Бойчева от ПТГ „Симеон Велики” и Ясемин Мехмед от СУ „Черноризец Храбър”. Абитуриентите бяха наградени от председателя на общинския съвет Анелия Асенова.

Снимка: topnovini.bg

Празничната програма в центъра на Велики Преслав продължи на откритата сцена с изпълнения на ученици от града и село Драгоево, малчугани от детската градина и деца от танцовите формации.

Довечера на същата сцена ще излезе Силвия Кацаров с концерт за жителите и гостите на старопрестолния град.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама