Наградиха отличниците на випуск 2017 с грамоти

11:16, 24 май 17 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В празничния 24 май на специална церемония на сцената на площад "Кристал", кметът на Шумен  удостои с грамоти 13 отличени зрелостници от випуск 2017.

Първенците от тазгодишния випуск бяха отличени и с лента в цветовете на знамето на Шумен – жълто и зелено. Водещ на празничното събитие бе Дияна Нинчева. 

Приветствие от името на отличените зрелостници към своите учителите и към кмета на града, отправи възпитаничката на СУ "Панайот Волов" – Стефани Иванова Стефанова.

Имената на отличените млади шуменци са:

1. Георги Атанасов Атанасов – завършва с отлични резултати СУ „С. Доброплодни“, профил „Изкуства»

Активен участник в живота на училището. Множеството спечелени награди от участие в национални и международни състезания и конкурси в областта на математиката и информационни технологии са признание за неговия труд, упоритост и всеотдайност.

2. Стефани Иванова Стефанова – възпитаник на СУ „П. Волов”, профил „Технологичен – Информационни технологии“

Активно участва в младежки дейности, в реализирането на различни европейски и общински проекти.

Като доброволец работи по проблемите на подрастващите, чрез проектите –„Мрежа на Европейски младежки антени”, „Европа 2020” и „Младежка банка”.

Занимава се активно с конен спорт и фехтовка.

3. Рукие-Айше Мустафа Егели – завършва Профилирона Природоматематическа гимназия “Нанчо Попович”, профил „Природоматематически“ с отличен успех, със задълбочени познания в различни направления, с висока лична мотивация за развитие и усъвършенстване.

Рукие–Айше е с високо ниво на чуждоезикова компетентност. Участва в извънкласни и извънучилищни дейности и инициативи в областта на хуманитарните науки на областно, национално и международно ниво.

4. Ереджеб Айханов Хасанов – завършва Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт «Хр. Ботев», професия „Програмист“, специалност „Програмно осигуряване“.

Инициативен и отговорен, с отлични образователни резултати през курса на обучение в училището. Активен участник в училищни и областни състезания и олимпиади, с постигнати значими резултати и призови места.

5. Елиз Халим Басри – завършва СУ „Васил Левски“, профил „Природоматематически“ .

С високи образователни резултати и проявени положителни качества през целия гимназиален етап на обучение. С изявен интерес към природоматематичските дисциплини, активен участник в училищни и извънкласни инициативи, с добри организаторски и лидерски умения.

6. Мерай Росенова Милкова – завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Шумен, професия: „Ресторантьор”, специалност: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”.

 Активно се включва в организационния живот на гимназията, като проявява инициативност, умения за работа в екип и отговорно отношение към всички поставени и задачи. Очарова с прекрасните си изпълнения на народни песни и танци.

7. Николай Анатолиев Николов – възпитаник на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура” с постигнати отлични резултати през целия курс на обучение.

С ясно изразени приоритетни интереси към специалността, за което свидетелстват множеството спечелени призови места на областни, регионални и национални състезания по професии. Възпитан, с благ характер и висок интелект, насочен към добра и смислена реализация. Поставя си високи цели и полага системни усилия за реализацията им.

8. Даниела Теодосиева Йорданова – завършва Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Никола Вапцаров“, гр. Шумен

Определена е за първенец на Випуск 2017 с отличен успех за целия период на обучение. Притежава немска езикова диплома с ниво C1 на всички компоненти. Даниела е човек с осъзнати приоритети, способен да преследва целите си със завидна упоритост.

9. Фетие Адил Рагуб – завършва СУ „Трайко Симеонов”, с отлични учебни резултати.

Активно се включват в организационния живот на училището, в училищни и извънкласни дейности. Добронамерена, отзивчива и толерантна. Умее да работи в екип и има отговорно отношение към всички поставени и задачи.

10. Едиз Енверов Хасанов – завършва Профисионална гимназия по икономика, специалност „Оперативно счетоводство“.

Притежава лидерски умения и способности за работа в екип. Ученик с разностранни интереси и силна мотивация за обучение и развитие, с постигнат отличен успех през целия цикъл на обучение, Удостоен с призови места и награди на редица състезания и олимпиади в професионалното направление.

11. Мирослава Георгиева Драмбозова – завършва СУ “Йоан Екзарх Български”, профил “Хуманитарен”.

През целия курс на обучение показва отличен успех и е ежегоден участник в общинските и областните кръгове на олимпиадите по български език и литература През 2017 г. Мирослава постигна отличен резултат в Националната олимпиада по испански език. Има активно присъствие в живота на средното училище.

12. Севдалина Божидарова Димитрова – възпитаник на  Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия: "Организатор на туристическа агентска дейност", специалност: „Селски туризъм”.

През целия курс на обучение е постигнала отличен успех, резултат на силна мотивираност, трудолюбие и постоянство. Активно се включва в организационния живот на гимназията и в изнвънкласни форми, като проявява инициативност, активна гражданска позиция и умения за работа в екип.

13. Неджет Ридван Исмаилов – завършва ХІІ клас, непрофилирана подготовка в Духовно училище „Нювваб”.

 

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама