Кметът на Върбица награди с парични премии всички абитуриенти

15:28, 23 май 17 25 1027 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Кметът на Върбица Мердин Байрям покани на среща-разговор в кабинета си всички абитуриенти от града в навечерието на 24 май.

Градоначалникът събира випускници да поредна година. На тази среща кметът иска да чуе какви са бъдещите им планове и да ги запознае с политиката на общината за младите хора и шансове им за реализация на местна почва.

Тази година 35 ученици завършват средно училище "Св. Паисий Хилендарски". Една част от тях вече са избрали да учат медицина, туризъм, компютърни специалности, педагогика.

Снимка: Община Върбица

Бъдещите медици, като много дефицитни кадри, имат подкрепата на Община Върбица. Това заяви кметът Мердин Байрям като припомни, че общинският съвет е взел решение да подпомага студентите при плащане на семестриалните такси за обучение на бъдещи лекари, зъболекари и здравни работници. На тази среща се коментираха и условията за подпомагане, но само на студентите, които ще се върнат след дипломиране и ще работят в общината.

Кметът на Върбица награди с парични премии от по 50 лева всички абитуриенти, като подарък от общината. Премиите са отпуснати с решение на общинския съвет, а кметът ги даде с препоръка младите хора да се върнат във Върбишко след завършване на висшето си образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама