Децата от ЦДГ "Златна рибка" отбелязаха 24 май

12:21, 23 май 17 25 1409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата от ЦДГ „Златна рибка“ в Шумен отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с едночасово тържество.

Малчуганите от всички групи и техните преподаватели се събраха в двора на градината, където с песни, танци, стихове и игри, се запознаха с делото на Светите братя Кирил и Методий. Децата научиха подробности за живота на Солунските братя, включително и за създадената от тях азбука.

Празничната програма започна със стихотворения от по-малките деца и продължи с песен за буквите, в изпълнение на най-големите възпитаници на градината. След това хлапетата участваха в състезание, в което подредиха пъзели с ликовете на братята Кирил и Методий и Апостола на свободата Васил Левски.

 

Децата демонстрираха знанията си не само за азбуката, но и за своята родина, като участваха във викторина с въпроси, свързани с историята и географията на България. Най-малките пък показаха едни от първите си детски книжки.

 

В края на тържеството малчуганите изписаха с телата си „24 май“, след което всички заедно са хванаха на хоро.

 

В рамките на празненството директорът на ЦДГ „Златна рибка“ Ваня Панайотова връчи благодарствено писмо на треньора на мажоретен състав към УСШ „Хан Крум“ Мариола Спасова. С него екипът на градината изказа своята благодарност за отговорното и съпричастно отношение към всички съвместни инициативи, свързани с подготовката на малките мажоретки от детската градина.

 

„Доказателство за вашата отдаденост са многобройните награди, с които децата бяха отличени“, заяви Панайотова. Тя изрази надежда, че и бъдещото им партньорство ще бъде също толкова ползотворно.

 
 

 

 
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама