Още 100 нуждаещи се от Смядово ще се хранят безплатно

10:03, 18 май 17 25 649 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Още две години и половина социално слаби жители от Смядово и селата ще се хранят безплатно. Общината удължи срокът за предоставяне на социалната услуга “Топъл обяд“ до 31 декември 2019 г.

Това стана с подписване на допълнително споразумение към договора за безвъзмездна финансова помощ между Агенцията за социално подпомагане и Община Смядово. Финансирането е по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане и от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

На Община Смядово са отпуснати нови 600 хил. лв., за да продължи да се предоставя услугата, както и да се увеличи броят на хората, които попадат в целевите групи за подпомагане по проекта.

Иванка Петрова   Снимка: Topnovini.bg

Лица и семейства, които получават социални помощи, хора без доходи, самотно живеещи и бездомници, както и хора с минимални пенсии имат право на топъл обяд. Сред ползвателите на услугата най-много са възрастните, които едва оцеляват с ниските си пенсии, коментира кметът на Смядово Иванка Петрова.

Тя каза още, че Общината предоставя услугата от средата на 2016 г. Оттогава до края на април тази година топъл обяд са получавали 150 социално слаби лица. От началото на този месец до края на 2019 г. от социалната услуга ще се възползват общо 250 нуждаещи се от всички населени места в общината. Топлият обяд включва супа, основно ястие, десерт и хляб в работните дни на всеки месец.

От администрацията поясняват, че лицата, получаващи топъл обяд към настоящия момент, не е необходимо да подават молби-заявления отново.

Приемът на документи на социално слабите граждани за тази услуга остава отворен. Допълнителна информация за хората, които могат да се възползват от нея, дават в сградата на Община Смядово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама