Съдят мъж, теглил пари от чужди дебитни карти

13:26, 17 май 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура Шумен предаде на съд 33-годишния Янко Ст., теглил пари от две чужди дебитни карти. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

33-годишният Янко Ст. посетил своя братовчедка от шуменското село Друмево на 15 февруари 2017 г. На тръгване от дома й, до оградата намерил калъфче с документи с две дебитни карти и листчета със записаните ПИН-кодове.

Дни след това Янко отишъл в Шумен и изтеглил от двете дебитни карти сумата от 210 лева. Качил се на автобус и отпътувал за град Суворово, където живеели родителите му. На следващия ден дал двете карти на майка си и я пратил да пазарува с тях. Жената купила продукти за 7 лева и като се върнала, обяснила на сина си, че в картите няма повече средства. Непотребните вече карти Янко изгорил в печката заедно с калъфчето и листчетата със записаните кодове. 

Братовчедката на Янко усетила липсата на двете дебитни карти, когато решила да изтеглят пенсията за инвалидност на свекъра си.

Проверка в банките показала, че от картите са изтеглени наличните средства.

При разпит 33-годишният мъж заявил, че не знаел чии са картите и смятал, че има право да ги ползва. Подсъдимият е осъждан, безработен и неграмотен.

Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на неправомерно изтеглените суми.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама