Кметът на Смядово и зрелостници облякоха народни носии в деня на изпращането

10:39, 16 май 17 25 1452 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Кметът на Смядово Иванка Петрова посрещна за пореден път зрелостниците от градското средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, но тази година имаше неочаквана изненада и  за домакини, и за гости. Срещата ще се запомни с това, че без да имат предварителни договорки абитуриенти и кмет се премениха в народни носии от Смядовския край.

 

Така вместо високи токчета и официални рокли с голи гърбове за срещата в Общината, випуск 2017 демонстрира оригиналната си идея да популяризира автентичното богатство на своя роден край.

Иванка Петрова благодари на випускниците за „красивия и родолюбив жест за опазване на българските традиции и обичаи” и поднесе подарък на всеки ученик и на класната им ръководителка Галина Вълчева.

 

„Обичайте града си. Обичайте родителите си и следвайте съветите им. Не забравяйте родното училище и своите преподаватели. На добър час в живота и всичко е във вашите ръце“, каза кметът на Смядово на вълнуващата среща с випускниците, на която присъства и директорът на училището Марияна Живкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама