Горивата в Шумен са едни от най-скъпите в Североизточна България

09:37, 15 май 17 25 832 Шрифт:
Автор: Веска Йотова

Цените на масово продаваните горива в Североизточна България са най-високи в Шумен. Това показа репортерска проверка на Topnovini.bg.

Литър бензин А95 в града се продава на средна цена от 2.11 лева, което е с 0.04 лв повече от средната за страната цена. Същото гориво в Търговище струва 2.09 лева, в Разград – 2.03 лева,  а във Варна – 1.97 лева за литър.

Не малка разлика има и в цената на дизела, който в Шумен отново бележи най-висока цена – 2.11 лв/л. В Разград се търгува за 2.04 лв/л, в Търговище – 2.09 лв/л, а рекордьор в цените отново е Варна с фрапиращата цена от 1.95 лв/л.

Разлика няма само в цената на пропан бутана, която е почти еднаква – 0.98 лв/л средно за изброените градове.

Въпреки, че много от бензиностанциите в Шумен предлагат клиентски карти за отстъпка, шуменци все пак плащат едни от най-скъпите горива в Североизточна България.

Средно на бензиностанция в града, на ден минават около 3000 клиенти. Някои от тях не крият възмушението си от разликата в цените, които плащат. Други са намерили алтернатива да спестят, като зареждат от съседни градове.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 RichardHes 12:07, 12 авг 22

Вот где продают где продают телевизоры, мониторы, плееры и кронштейны к ним. Интернет-магазин доставляет товары быстро и в наличии большой ассортимент ТВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама