Улично куче нахапа жена докато работи между блоковете в Шумен

16:00, 12 май 17 25 721 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

“Казвам се Галя Петрова, на 54 години, от град Шумен съм и ви пиша това писмо, защото търся публичност по един много наболял проблем за шуменци - уличните кучета”, така започва писмото на г-жа Петрова, пострадала от бездомен пес докато си вършела служебните задължения.

Галя Петрова е разпространител на рекламни брошури на голяма търговска верига в града. По този начин добавя по някой лев към обезщетението за безработица, което получава от Бюрото по труда.

На 6 май, точно на нейния имен ден, жената разнасяла поредните брошури. „Районът ми е кв. „Еверест“ и част от кв. „Пети полк“. Прибирам се с празната чанта и до блоковете на ул. „Асен Златаров“ ме нападна куче. Нападна ме в гръб, като ме захапа за долната част на крака, малко над глезена“, разказва жената. Животното я издебнало и я захапало без да издаде звук. От силната болка Галя не разбрала какво става и си помислила, че получава инсулт. Кучето я ухапва още веднъж и тогава жената го видяла. Галя се развикала и за късмет на помощ й се притекъл излизащ от входа на блока мъж.

Четири дупки са останали на крака на жената след ухапването.

От там нататък започват посещения на спешния център, личния лекар, инфекциозното отделение и лечение, което продължава. Има съмнения, че нещата с оздравяването не вървят както трябва, но Галя не се отчайва, въпреки, че няма пари и отделя от залъка си за лекарства.

Жената казва, че всеки лекар, от който е търсила помощ, е бил изключително загрижен за състоянието й, но от фирмата, чиито брошури разнася, й обърнали гръб.

„Отговорът на координатора бе, че навсякъде има кучета и че в договора, който съм сключила с „К......“ е отразено, че не носят отговорност за разносвачите на брошури. Просто отвратително“, казва Галя.

В гражданския договор наистина има клауза, в която се казва, че фирмата не носи отговорност за евентуални злополуки при изпълнение на задълженията по настоящото споразумение. Фирмата не се интересува от това какво ще се случи с разносвачите докато обикалят градските улици и черно на бяло го е написала. Жената е приела тези условия с подписа, който полага под договора, но все пак търси съвет от Инспекцията по труда в Шумен.

 

Ако не друго, фирмата може да й плати поне лекарствата и инжекциите. Нищо че не го пише в договора, но е човешко.

„Антибиотици, други хапчета, пет спринцовки с лекарство срещу бяс“, това са ми изписали и поне 5-6 дни ефективна почивка у дома, защото кракът ми е ужасно подут“, обясни пострадалата. Тя няма да разнася вече брошури, но иска да предпази други хора, които биха се наели да го правят за дребни пари.

„Такива договори не трябва да има“, заявява Галя Петрова, като показва раните си.

Жената каза още, че по думите на доктора в спешното, е имала късмет и се е отървала, можело да бъде и по-страшно. Галя не може да си обясни агресията на кучето. Тя самата обича животните и има домашен любимец.

За бездомното куче обясни, че от месец март насам обитава междублоковото пространство на посочената улица. С нищо не е предизвиквала животното, но ако то все още е там, съветва хората да внимават, и да се обадят да бъде прибрано в приют, защото е опасно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама