Започна Прегледа на музейните анимации в Шумен

15:17, 12 май 17 / Култура 25 426 Шрифт:
Автор:

Откриха Прегледа на музейните анимации в Шумен.  Те ще се проведат в два панела – теоретичен и практически.

Днес до 18 часа ше продължи теоретичната част, където ще се представят различни презентации.

Гости на откриването бяха д-р Аксиния Бутева – главен експерт в Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” в Министерството на културата, Борис Хаджийски- председател на УС на създаденото Сдружение „Български музеи”, както и 18 представители на музеи от цяла България.

 

„Темата за музейните анимации е много актуална и значима. Изключително важно е, че днес акцента е точно върху тази тема. Желая на всички успешна работа и поздравлениея за екипа на Регионален исторически музей Шумен”, каза д-р Аксиния Бутева.

 

Поздравителен адрес от  името на 101 български музеи, които към момента са членове на сдружение „Български музей” прочете Борис Хаджийски.

7 представители на българските музеи са номинирани от Сдружението „ Български музей”, с писмо до министръра на културата. Сред тях е Даниел Руменов, директорът на шуменския музей.  

„Българските музеи вече работят в една променена среда относно публиката.За да можем да представим по адекватен начин културното наследство, трябва да търсим онези форми, които да отговарят на изискванията на нашата публика. Има достатъчно културни институции в страната, които се борят за вниманието на публиката”, допълни още д-р Бутева.

Практическата част на музейните анимации започва утре от 10 часа, в парка между Общината и Библиотеката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама