16 зрелостници от Шумен получиха немска езикова диплома

12:42, 12 май 17 25 1367 Шрифт:
Автор:

16 зрелостници получиха немска езикова диплома DSD B2/C1 на тържествена церемония в актовата зала на ПГПЧЕ “Никола Вапцаров” в Шумен.

Дипломите бяха връчени от  Константин Пригниц, координатор на обучението по немски език за Североизточна България към Посолството на Федерална република Германия.

„Желая ви много здраве и успехи, ходете навсякъде по света, но не забравяхте, че сте българи. Връщайте се”, пожела на своите ученици, директорът на училището Георги Георгиев.

Снимка: topnovini.bg

„Благодаря на госпожа Василева и госпожа Методиева, които направиха всичко възможно за провеждането на този изпит, и на учениците, които доказаха, че владеят немския език. Надявам се, че с тези дипломи ще осъществите мечтите си”, добави Константин Пригниц.

Снимка: topnovini.bg

Церемонията продължи с рецитиране на стихотворението „Напред” от Иван Вазов на немски, а малко по-късно с песни и танци.

ПГПЧЕ“Никола Вапцаров“ е едно от 23-те училища в страната, които са утвърдени DSD училища за провеждане на изпита за Германска езикова диплома DSD – втора степен. Изпитите, писмен и устен, се полагат в Гимназията, като писменият се проверява в Германия, а устният се оценява на момента в присъствието на немски представител на Централната служба за обучение в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама