„Селище на занаятите“ никне в Шумен

13:59, 10 май 17 25 801 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

„Селище на занаятите“ редят в най-оживената част на Шумен. Павилиони с атрактивни сувенири, старинни ръкоделия, предмети от текстил, дърво, метал, модерни украшения и всякакви привлекателни за купувачите изделия се очаква да бъдат показани на шуменци. Занаятчийското селище никне по централната пешеходна алея от площад „Кристал“ към пазара за цветя.

Камарата на занаятите в Шумен е организатор на проявата, която започва от днес. Нестабилното време, обаче, с леки превалявания, все още смущава местните майстори. Засега само един е представителят на българските занаятчии и той е руснак.

Владимир Анисимов подреди художествени изделия от цветно стъкло. Той е майстор на миниатюрите, правени чрез духане на разтопено стъкло. Владимир каза, че хладното времето не го смущава. Той идва от Варна, но е член на Шуменската камара на занаятчиите, защото в морската столица няма такава. Руснакът е от Санкт Петербург, от 12 години живее в България и от три години показва експонати в занаятчийското селище под Илчов баир.

Селището на занаятчиите в Шумен очаква следващите майстори.

Владимир е „калфа“, така пише в свидетелството му, издадено от Камарата.

В очакване на следващия колега - занаятчия Владимир Анисимов заяви, че цените на подредените сувенири вървят от 5 до 15 лева.

Занаятчийското селище ще посреща посетители до края на седмицата.


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама