В Смядово въртят чевермета в центъра на града

13:17, 07 май 17 25 1325 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

На втория ден от Гергьовските празници в Смядово започна пролетен събор на народното творчество под наслов „Да запеем заедно Смядово 2017”. Празникът се провежда за трета поредна година.

Рано тази сутрин бяха монтирани чевермета на площада пред общинската администрация. Там се пекат 10 агнета, закупени от Общината. Зам.-кметът Иван Кюркчиев, директори на дирекции и началници на отдели – само мъже, са ангажирани с чеверметата. Агнетата се пекат от 7 часа сутринта и към обяд ще бъдат готови, обясни Иван Кюркчиев.

Общинските служители мажат с масло цвърчащото над жарта месо, а жените от социалния патронаж приготвят дроб сармата.

Смядово посреща гости с печено агнешко в центъра на града

Днес за всички гости на празника ще има порция агнешко, но ще има и големи опашки от чакащи да похапнат от кметската празнична почерпка.

Градоначалникът Иванка Петрова организира събора с печените агнета за здравето на всички смядовски жители и за популяризиране на местното народно творчество.

Иванка Петрова даде преди малко начало на събора с поздравления към хората на площада.

 

Там, на откритата сцена, ще пеят и танцуват повече от 50 фолклорни състави от Шуменско и Великопреславско, от Варна, Добрич и от всички населени места в община Смядово.

1000 бири са приготвени за изпиване. Павилиони с лакомства и сувенири са подредени на площада в града. Има и атракциони за най-малките посетители на пролетния събор.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама