Шуменци се информират предимно от електронните медии

10:33, 07 май 17 25 385 Шрифт:
Автор:

В Деня на радиото и телевизията се опитахме да разберем, вярват ли шуменци на медиите и кои медии дават точна и вярна информация.  

Анкета на Topnovini.bg показва, че младите шуменци като цяло не вярват на медиите, макар точно те да са техния източник на информация. По-възрастните категорично отричат интернет медиите и признават, че безрезервно вярват на националните телевизии, които им представят скандални разследвания свързани с хора от властта.

Анкетираните смятат, че медиите са манипулативни, дори неетични, че сами съчиняват компромати, жонглират със слухове и непроверена информации, насаждат нетърпимост към определен етнос.

Според нашата анкета стана ясно, че колкото по-висок образователен ценз имат хората, толкова по-малко вярват в медиите.

По-образованите мъже споделят, че предпочитат да се информират от Дойче веле, макар да представят много „крайно“ новините. Въпреки това, смятат, че точно чуждите медии представят обективно истината за политическата обстановка в България. 

Жените пък си съставят някакво средно мнение от информация, която достига до тях, четейки блогове, различни мнения и коментари.

Младите шуменци споделят, че не гледат телевизия и не слушат радио, тъй като им поднасят манипулативна, подбрана от конкретните медии информация, затова предпочитат електронните медии, тъй като могат да изберат сами какво да четат.

Други смятат, че в България няма обективни и независими медии, тъй като според тях те са партийни. Има и такива, които са на мнение, че има отделни журналисти обслужващи  партийни интереси.

Честит празник на всички колеги от радиото, телевизията и електронните медии! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама