Вечери на културата започнаха в село Драгоево

15:29, 04 май 17 / Култура 25 950 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Самодейците от читалище „Васил Друмев“ във великопреславското село Драгоево откриха традиционните културни прояви през месец май, под наслов „Драгоевски пролетни вечери“.

Програмата започва винаги в 19.30 часа на площада, обновен изцяло преди година.

Снощи, при откриване на културните прояви в Драгоево, гостуваха танцов ансамбъл „Мадара“ от Шумен и детска формация „Звънче от областния град. Кметът на Велики Преслав Александър Горчев поздрави самодейците за положения труд и откри пролетните празници в селото.

Тази вечер на площада ще пеят и танцуват колективи от НЧ „Васил Друмев“, деца и ученици от забавачницата и местното учебно заведение.

 

Утре вечер е премиерата на пиесата „100 пари нацяло“. Режисьор на представлението е читалищният председател Стоянка Димова.

Театралите самодейци от Драгоево за поредна година ще вдигнат завесата на своята сцена. Село Драгоево е едно от малкото български села със самодеен театър, който всяка пролет представя нова продукция и пълни салона няколко пъти през месец май.

Празничните прояви са свързани и с официално залюляване на голямата люлка на площада в навечерието на Гергьовден. Това става с ритуал с участието на деца в народни носии, родители и кмета на селото Вичко Вичев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама