Задържаха извършителите на въоръжения грабеж в денонощния магазин в Шумен

12:10, 03 май 17 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Установени и задържани са извършителите на въоръжения грабеж, извършен на 27 март в магазин NON STOP кв. Гривица, в Шумен. Мъжете на 22 и 23 години, от Варна са направили пълни самопризнания. Това стана ясно днес на брифинг в полицията днес.

"Искам да благодаря на всички медии, които се отзоваха и публикуваха наличните снимки и видеоклип от охранителната камера в магазина. След публикуването на снимките ние получихме много сигнали от граждани, но нито един от тях не се оказа действителен.

35 дни служителите на ОД-МВР и РУ-Шумен работиха много активно, съвместно със служители на главната дирекция, за да разкрият извършителите. Вчера бяха установени и задържани три лица, съпричастни към въоръжения грабеж. Жилищата им са претърсени, както и автомобилите, които притежават. Бяха намерени дрехи и вещи, пистолетът, с които са извършили грабежа. Повдигнато им е обвинение по чл.198, ал.1 от НК във връзка с въоръжения грабеж.

Лицата са освободени, поради тяхното чисто криминално минало. Само единия от тях има задържане за хулиганство. Наложена им е мърка за неотклонение“, каза директорът старши комисар Ялчън Расим.

Младежите са Ж.К на 23 години, който е криминално проявен за хулиганство и М.К и В.К са на 22 години.

22-годишният М.К работи в бензиностанция и на автомивка, а В.К в букмейкърски пункт във Варна. Ж.К е безработен.

В хода на разследването става ясно, че пистолетът, с който е извършен грабежа, е газов, редовно регистриран и собственост на единия от тримата.

„Работата беше трудна и за колегите от Варна и за колегите от Шумен. Всичко тръгна от една камера в частен имот, която е засечена от лек автомобил. При грабежа на 27 март пряко участват двама.

Същите лица са правили и друг опит за въоръжен грабеж на 28 ноември 2016 г.във Варна, отново в магазин. Собственикът на магазина не е подал сигнал в полицията, тъй като продавачката много бързо е натиснала паник бутона и грабежът е бил неуспешен. Нападението през ноември е било с нож. Тогава нападателите са били трима. От търговския обект обаче са запазили видеофайловете", каза още старши комисар Ялчън Расим.

Колата Опел астра, с която е извършен грабежът, е собственост на майката на единия от младежите.

Криминалистите са работили почти денонощно, за да разкрият престъплението.

„На тримата са повдигнати обвинения както за грабежа в Шумен, така и за опита за грабеж във Варна през ноември, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова.

Тримата познават отлично нашия град, тъй като са любители на определен вид спорт, който идват да гледат в Шумен.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама