Газов гейзер на бензиностанция във Велики Преслав вся ужас

10:18, 03 май 17 25 968 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Предпазен клапан на газова цистерна във Велики Преслав е изпуснал мощна струя пропан-бутан при зареждане с гориво, вчера следобед. Случаят става на бензиностанция в града при доставка на газовото гориво. Предпазният клапан изпуснал излишното количество като мощен гейзер и ужасил минувачите край бензиностанцията.

Газовата струя била висока около 3-4 м и свистяла като плътен бял стълб от бутилката-резервоар, намираща се в заграждението, не далеко от колонките. Това обясни очевидецът Димо Бойчев, който по същото време минавал от там. Той подал сигнал на телефон 112 около 17.10 часа.

Преславската гражданска защита била вдигната на крак. От там поискали да пристигне специализиран автомобил от местната противопожарна служба и полицейско обезопасяване на района.

По думите на инж. Георги Стоев от общинската гражданска защита на бензиностанцията е възникнала авария, няма инцидент. Предпазният клапан е изпуснал излишното количество газ, не е аварирал и не било нужно да се евакуират хората, живеещи в близост, обясни Стоев.

Гражданите, обаче, сигнализирали в Topnovini.bg, бяха силно разтревожени.

Мирисът на газ, устен от живеещите наоколо и чак в детската градина, която не е толкова близо до бензиностанцията, е причинил страх от експлозия. Това коментираха местни жители.

От бензиностанцията са повикали специалист от Нови Пазар, да провери предпазния клапан. Докато стане ясно, че няма опасност, противопожарният автомобил е стоял в готовност на мястото, а полицейският екип е отбивал движението.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 RichardHes 16:41, 12 авг 22

Если вам надоели найзоливые насекомые, такие как клопы, то обязательно ознакомьтесь с этой статьей по уничтожению клопов, других паразитов в москве. В квартире, офисе, на даче или дома - расскажем вам как уничтожить клопов, уничтожить тараканов, вывести каждую надоедливую мошку из вашего жилища. Ознакомьтесь с эьтой статьей и вы будете понимать как решить подобный вопрос с клопами.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама