В село Нова Бяла река празнуват 1 май със събор на площада

18:01, 01 май 17 / Култура 25 1659 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Традиционният Първомайски събор на село Нова Бяла река в община Върбица, събра днес гости от близо и далеч, за празника на фамилиите. Настоящите жители на върбишкото село са потомци на изселници от Родопите и от много години насам на Първи май посрещат родственици от Южна България.

Снимки: Община Върбица

За да уважат събора на Нова Бяла река в селото бяха днес общинският кмет Мердин Байрям, председателят на общинския съвет Кадир Хасан, съветници, селски кметове  и гости от близки градове и села.

Градоначалникът Мердин Байрям поздрави хората на площада и отбеляза, че тази хубава майска традиция с всяка изминала година, събира все по-вече приятели и почитатели на фолклора.

Поздравления поднесоха общинският съветник от Нова Бяла река Мустафа Решидов и кметът на селото Муса Бузгов.

Снимки: Община Върбица

Празникът започна на площада с фолклорна програма от местни танцови и певчески състави. С колоритни носии се появиха на сцената в центъра на Нова Бяла река читалищни самодейци от село Маломир и от читалището домакин.

Веселбата продължава до полунощ, като по традиция в последните 60 минути дълго хорото се извива на площада и изпълва целия център на Нова Бяла река. Хорото не прекъсва докато не удари 12-ят час.

Дотогава там ще свири оркестър и ще звучат народни изпълнения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама