Започва IV-ти Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”

08:00, 29 апр 17 25 598 Шрифт:
Автор:

Над 200 деца от Шуменска област ще пеят и танцуват в четвъртото издание на Националния фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, който започва днес от 10:00 ч. в НЧ „Тодор Петков“.

Във фестивала ще участват деца и ученици от Варна, Добрич, Силистра, Русе и др., разпределени в четири възрастови групи за индивидуални и колективни изпълнения.

„Тази година фестивалът е посветен на няколко бележити дати. На 139-годишнината от Освобождението на България, на 141-години от Априлската епопея, както и на 9-ти май Деня на победата“, каза за topnovini.bg председателят на Национално движение „Русофили“, Петър Синджирлиев.

Целта на фестивала е да популяризира руската поезия, песен и танц, да приобщи  младото поколение към богатството на руската култура, да създаде интерес към изучаване на руския език.

Проявата е организирана от Национално движение „Русофили”, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и със съдействието на Народно читалище „Тодор Петков 1963“ –Шумен.

Класираните на областния етап ще участват на зоналния, който ще се проведе на 13 май в НЧ „Добри Войнико 1856“. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама