Общински служители бяха обучавани по Закона за финансово управление и контрол

15:23, 28 апр 17 25 1157 Шрифт:
Автор:

По инициатива на ръководството на Община Шумен служители от общинската администрация на ръководни позиции бяха обучавани как да работят със системите на финансово управление и контрол. Както управление на риска и мониторинг на дейности. Обучението се наложи тъй като повечето от служителите от финансовия сектор са нови. Присъстваха и директори на детски градини, които ще преминат на делегирани бюджети.

Лектор бе Теодора Бакърджиева, експерт по бюджет в Сметната палата.

„ Лекциите бяха изключително полезни за колегите. Акцентите са основни моменти във финансовото управление и контрол“, съобщи Пламена Събева – ръководител звено „Вътрешен одит“ в община Шумен.

Обучението основно беше свързано и с новите моменти в Закона за финансово управление и контрол, както и в неговите разпоредби, уточни Десислава Петрова, директор на дирекция „Бюджет и финанси“.

В центъра на обучението бе всеки един процес в Общината, както и движението на съответните вътрешни документи. Бе даден пример с Етичния кодекс, вътрешните правила за работна заплата и назначението на служители.

Отчетено бе, че процесът за управление на риска е изключително важен. Ако кметът има стратегически цели, които е заложил, цялата общинска администрация работи с идеята да постигне тези цели. И следва да се разпределят дейностите по дирекции и общински структури.

Стана ясно, че общината има пълна готовност да усвои системата за финансово управление и контрол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама