Ако ще отсъствате от дома си през празничните и почивни дни съобщете на ваш близък или съсед

11:24, 28 апр 17 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато в близост до жилищните сгради бъдат забелязани непознати лица със съмнително поведение нека живущите във входа, в квартала да бъдат по-бдителни . Предпочитаното от крадците време за извършване на престъпления е периода между 09.00. и 12.00ч., когато повечето домове остават без пряко наблюдение. Обикновено извършителите предварително проучват района и живущите там. Обект на тяхното внимание са предимно жилища, разположени на ниските етажи. Счупвайки патрона на входната врата, крадците проникват в апартамента и търсят основно злато, сребро и валута. Малките по обем вещи им дават възможност за безпрепятствено и незабележимо отдалечаване от местопроизшествието. Особено примамливи се оказват вратите, чиито патрони се подават отвън – това улеснява престъпниците.

За да предпазите дома си от кражба, обърнете внимание и на здравината на пантите, осигурете осветление пред вратата си, съветват от ОД на МВР-Шумен.

Избягвайте да държите големи суми пари в дома си, както и скъпи вещи в мазетата и таванските помещения.

Ако чуете на стълбищната площадка шум от чупене или трошене, и видите непознати лица, незабавно позвънете в полицията . Наблюдавайте през прозореца какво ще изнесат крадците и в каква кола ще се качат. Запишете марката, цвета и регистрационния номер. Помнете, че ако не помогнете за разкриването на крадците у съседа, следващият път може  вие да сте жертва на посегателство.

Обадете се на тел. 112. Анонимността Ви ще бъде гарантирана.

Не забравяйте: Вашият дом е Вашата крепост, но опазването му се осигурява само със съвместни усилия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама