“Пътна полиция” със съвети за безопасност през празничните и почивни дни

11:07, 28 апр 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При пътуване на далечни разстояния се информирайте предварително дали има въведени ограничения по вашия маршрут. Превозното средство, с което ще пътувате, трябва да бъде изправно. Не забравяйте документите си- личните и на превозното средство. Добре е да проверите предварително изправността на спирачките и светлините, снабдете се с препарат за чистачките, съветват от сектор "Пътна полиция"-Шумен.

Проверете атмосферното налягане на гумите, заредете достатъчно гориво. Използвайте предпазните средства, предвидени в закона (предназначени) за моторното превозно средство, което управлявате или с което ще пътувате. Не се качвайте в автомобила след като сте употребили алкохол, макар и в малки количества. Не управлявайте, ако сте неправоспособен!

Спазвайте въведените ограничения, пътни знаци и маркировка, бъдете толерантни към останалите участници в движението по пътищата. Пазете и бъдете особено внимателни към уязвимите участници в движението- деца, пешеходци, възрастни хора, както и водачите на двуколесни превозни средства. Ако пътувате на дълъг път нека да шофира най-опитният водач. Ако е възможно пътувайте през светлата част от денонощието. При нужда правете почивки. Не предприемайте рискови маневри. Апел към пешеходците: За вашата безопасност- използвайте тротоарите и пешеходните пътеки за пресичане, не пресичайте на необозначени места.

„Пътна полиция" напомня, че ако не сте си платили глоби, наложени за нарушения  по Закона за движението по пътищата, при проверка на пътя може да ви  бъде отнето свидетелството за управление на МПС,  а моторното превозно средство да бъде спряно от движение до заплащане на дължимите глоби.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама