С атрактивни презентации средните училища в Шуменско печелят нови възпитаници

14:26, 27 апр 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две профилирани и 9 професионални гимназии от област Шумен, както 5 средни училища и Центърът по кариерно ориентиране участват в откритата днес Панорама на средните училища в областта.

Тя се организира от Регионалното управление на образованието в Шумен, а Военният клуб е домакин на проявата. В залата на клуба са разположени импровизирани щандове, електрически инсталации, роботи, информационни табла, десетки рекламни материали и своеобразни ателиета, където може да се научи всичко за всяко училище.

Идеята е тази Панорама на средните училища да заинтригува завършващите основно образование седмокласници и осмокласници и да ги ориентира в избора на бъдеща професия.

 

Водещо учебно заведение в днешната Панорама е Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Училището е обявило и Ден на отворените врати, и е организирало училищен панаир на учебно-тренировъчните фирми. Той се провежда в гимназията и представя фирми, които са модели на реални предприятия.

 

Средните училища от Велики Преслав и Нови пазар са сред участниците в днешната Панорама, както и Профилираната гимназия по ветеринарна медицина от Добрич.

 

Представянето на учебните заведения продължава да 16.30 часа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама