Приеха глоби за паяк и скоби на автомобилите в Шумен

10:09, 27 апр 17 25 827 Шрифт:
Автор:

50 лева ще плащат шуменци за репатриране на автомобил, познато повече като паяк, и 15 лева за скоба. Това бе прието днес на редовно заседание на местния парламент. С 28 гласа „за” предложението на общинска администрация бе прието. Категорично „против” бе Добромир Драев, а част от групата на ДПС и цялата на БСП гласуваха с „въздържал се” те бяха подкрепени от Даниела Русева от РБ и Добрин Чайлев от „Атака”.

В хода на дебатите Данаил Данчев предложи санкциите да са 30 лева за паяк и 10 лева за скоба, а колегата му Иван Йонков призова за отлагане на гласуването и анализ за цените на санкциите. Кметът Любомир Христов обаче контрира с аргумента, че са необходими средства за закупуване и обслужването на репатриращия автомобил, площадката за коли, осигуряването на денонощна охрана. „В крайна сметка санкциите имат и възпиращи и дисциплиниращи функции”, категоричен бе Любомир Христов.

Местната власт обмисля площадката за вдигнатите автомобили да бъде на мястото на общинския паркинг в квартал "Боян Българанов".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама