Ден на отворените врати в Професионална гимназия по икономика

07:00, 27 апр 17 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ден на отворените врати в Професионална гимназия по икономика ще се проведе на  27 април 2017 г. Целта е запознаване и придобиване на лични впечатления за атмосферата в гимназията, преподавателите и учениците. Родители и ученици ще имат възможност да посетят часовете от учебната програма за деня, да видят мултимедийното представяне на специалностите и училищния живот, да се запознаят с приема за 2017/2018 учебна година, учебните планове и програми, материално-техническата база.


Управлението на собствен бизнес е в основата на обучението по всички специалности в Професионална гимназия по икономика – Шумен. Една от най-атрактивните дисциплини стимулираща предприемаческото мислене и развиваща професионалните компетенции е „Работа в учебно предприятие“. При извършване на всички дейности, присъщи на едно предприятие учениците действат целенасочено, управлявайки собствена учебна фирма, сключват сделки, търсят и вземат решения, носят отговорност за взетите решения.


Един от най-вълнуващите моменти в работата на Учебно-тренировъчните фирми е панаирът. Всяка година Професионална гимназия по икономика организира училищен панаир на учебно тренировъчните фирми.
През учебната 2016/2017 г. в ПГ по икономика – Шумен действат десет учебни предприятия с различен предмет на дейност:
1. „ОКЕЙШЪН ГРУП“ ООД – Дейности свързани с развлечения и отдих
2. „ЕЛ РЕСАЙКЪЛ“ ООД – Рециклиране на електроуреди
3. „СПОРТТРАКШЪН“ ООД – Търговия на дребно със спортни стоки
4. „ДАБ“ ООД – Търговия на дребно с GSM апарати и аксесоари за тях
5. „М КЪНСТАКШЪН“ ООД – Строителство на модулни сглобяеми къщи
6. „РЕЯ ЕСЕНШЪЛ“ ООД – Търговия на дребно с биопродукти”
7. „АКЦЕНТ“ ООД – Агенция за недвижими имоти
8. „УЪРЛД ДЕСТИНЕЙШЪН“ ООД – Туроператорска дейност
9. „ГОЛД ДИЗАЙН“ ООД – Търговия на дребно с мебели, осветителни тела и други стоки за бита
10. „ПЕРФЕКТ ТУРС“ ООД – Туристическа агентска дейност


Тези фирми са модел на реални предприятия. В тях учениците се обучават в условия, максимално близки до реалната практика. Тук те могат да развиват своята личностна, социална и професионална компетентност. По пътя на собствения си опит се научават какво е това да ръководиш собствен бизнес, да търсиш и да вземаш решения, да носиш отговорност за взетите решения.
С тази проява стартира кампанията по приема за новата учебна година в ПГ по икономика – Шумен. Училището, с 67 годишна история в обучението на икономически кадри, се гордее с успехите и реализацията на своите възпитаници, с качеството на професионалната и общообразователна подготовка, която дава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама