Дружеството на шуменските художници вече има седалище

18:45, 25 апр 17 / Култура 25 642 Шрифт:
Автор:

Предоставят част от сградния фонд от бившето V-то ОУ „Васил Левски“ на Дружеството на шуменските художници, това гласува днес постоянната Комисия „Просвета, образование, наука и наука“ към Общински съвет Шумен.

Пет от класните стаи и други помещения, намиращи се в двора на училището, ще бъдат предоставени на художниците, за да ги ползват за ателиета.

„Вътрешното състояние на сградата е тежко и в момента Община Шумен търси възможности да реализира сградата за някакъв вид дейности. На преден план изникна желанието на художниците. По този начин ще се поддържа живот в сградата и ще се решат някои социални проблеми на творците“,  каза Найден Косев, зам.-кмет образование и култура.

Косев допълни още, че са изпратили предложение до Министерство на земеделието и храните да настанят всички свои служби в сградата на бившето училище. Това според него ще улесни гражданите, тъй като службите им са разпръснати на няколко места в града.

Художниците в Шумен нямат седалище и досега провеждаха своите събрания в художествената галерия.

Училището беше закрито през 2009 г., а сградният фонд и прилежащия му терен предоставени за управление на ОП „Общински жилища и имоти“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама