ПК „Младежки дейности и спорт“ подкрепи идеята в нашия град да има средно спортно училище за талантливи деца

11:19, 25 апр 17 / Спорт 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четвърта комисия разгледа днес внесената докладна записка от кмета Любомир Христов, във връзка с намеренията на  Сдружение  ФК „Волов  1929“ да направи средно училище от 8 до 12 клас, тип колеж , в което талантливи деца да живеят, спортуват и да учат.

Снимка:Topnovini.bg

„Всичко, което ще бъде построено, ще бъде за шуменските деца и за това Шумен да стане отново футболен център.  Всичко, което се изгради ще се използва  под егидата на община Шумен.“  Това каза днес представителят на  Сдружение  ФК „Волов  1929“  Петър Рафаилов на заседание на  комисията „Младежки дейности и спорт“.

Рафаилов помоли комисията да гласува докладната записка, след направените корекции на заседание на Правна комисия вчера, да влезе за разглеждане в Общински съвет на предстоящата сесия.  

Идеята на Сдружението е, ако се привличат деца от цялата страна, това да стане с добри условия, обясни Рафаилов.

Снимка:Topnovini.bg

Зам.-кмета по "Образование и култура" Найден Косев, представител на общинската администрация каза следното:

„ Аз ви призовавам да подкрепите единодушно тази докладна записка пред Общинския съвет. Нищо не става, ако не се гради нищо.  Не може да се работи поотделно и да чакаме някой да построи нещо.  Ако Шумен в бъдеще трябва да е футболен град, това е най-добрата концепция. Господин Рафаилов е скромен, но това са най-модерните концепции, които познавате по света. Ние видяхме какво става в Разград, след появата на „Лудогорец“.

Председателят на комисията „ Младежки дейности и спорт“  Васил Христов даде пример, че точно заради ФК “Лудогорец“ в Разград  паралелките в училищата са се увеличили с по три.

И допълни: „С един такъв проект Шумен ще се появи на спортната карта, а и на картата на България изобщо. Другата важна част, че все повече млади хора напускат нашия град. Би трябвало да има за какво да останат, а това ще стане с качествен продукт.“

Комисията „ Младежки дейности и спорт“ подкрепи корекциите на докладната, нанесени от Правна комисия  и гласува с 5 гласа „за“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама