Шуменци поставиха проблеми пред кмета и заместниците му

17:00, 24 апр 17 25 493 Шрифт:
Автор:

Кметът на Шумен Любомир Христов и неговите заместници се срещнаха с граждани, които поставиха пред тях неотложни за решаване проблеми от компетенциите на местната власт.

Пенчо Пенев постави пред градоначалника свой проект за отопление на МБАЛ Шумен.

„През годините съм работил по важни съоръжения в болницата. Имам натрупан опит, който мога да използвам“, каза Пенев. Той от години работи като топломонтажник.

Тъй като държавата има участие в болницата бих съдействал за среща с изпълнителния директор д-р Атанасов, каза кметът. Има си борд на директорите, аз като кмет не бих могъл да предприема някакви действия, обясни Любомир Христов.

„С новото водно отопление могат да се спестят милиони. Може да се използват котел и горелка, с които разполагам“, разясни Пенев. Парата ще намали разходите за отопление, според него.

Кметът обяви инициативата като добра. И попита дали технолигията не може да се приложи и в сградата на Община Шумен.

Николай Михайлов попита градоначалника дали не може да се намери вариант за облагородяване на определен терен в района на ул. „Студентска“. За целта са необходими тротоарни плочки.

Кметът обеща съдействие.

За наводнени гаражи на ул.“Софийско шосе“, поради ремонт, изпълнени по проект „ИСПА“ алармира инж.Петър Герчев. Проблемът бил от есента на миналата година. При започнат по жалбата ремонт от ВИК било установено, че причината е стар водопровод. Впоследствие обаче се оказва, че проблемът е от нов водопровод, който минава по южното платно в посока Пети километър.

„В продължение на пет месеца изтичаше вода, от която гаражите ни са постоянно наводнени“, оплака се инж. Герчев.Кметът Христов предложи, ако течът и след ремонта от ВИК продължи да бъде уведомен.

Ивалин Колев попита кога ще бъде асфалтирана ул.“Гиньо Писков“, както е обещал кметът по време на предизборната си кампания.

Христов увери, че улицата е предвидена за асфалтиране, а районът около нея ще стане привлекателен. И цената на обектите, които ще бъдат построени ще се увеличи.

Градоначалникът не прие идеята на Михаил Доковски да бъдат поставени хладилни витрини на тротоара в района на Данъчната служба. „ Има решение на Архитектурен съвет да не се поставят такива витрини. Аз се съобразявам“, аргументира се Христов. Гражданите трябва да се движат свободно, каза още той.

Лични въпроси към кмета Христов поставиха още 13 шуменци.

В приемния ден на зам.кмета по култура Найден Косев председателят на читалище „Боян Пенев“ в кв.“Тракия“ постави въпроса в следващата календарна година да се осигурят средства за възнаграждения на двама пенсионери.

Димътър Стефанов от Сдружение „Алтернативи“ попита дали Община Шумен може да съдейства за финансиране на екопроект на Мадарските скали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама