Съветниците отложиха въпроса за изграждане на футболна спортна школа в Шумен

14:17, 24 апр 17 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветниците от Икономическа комисия към Общински съвет-Шумен не получиха достатъчно информация по докладната записка за предоставяне терена на Тежкия полк на Сдружение ФК "Волов 1929" за изграждане на футболна спортна школа. Това стана днес на редовно заседание на членовете на комисията.

Бурни дебати предизвика докладната записка, внесена от кмета Любомир Христов, теренът на Тежкия полк oа бъде предоставен безвъзмездно на Сдружение ФК "Волов 1929". Да пояснят условията, по които кандидатстват за терена и да защитят проекта си, на заседанието на комисията присъстваха представителите сдружението Петър Рафаилов и Милен Пенчев. 

Въпреки дългото дебатиране, не се стигна до яснота и членовете на комисията не успяха да получат достатъчно информация. Те се обединиха около няколко въпроса, по които биха желали да има повече гаранции и ясноти.

"Длъжни сме да поискаме финансови гаранции и се водим преди всичко от обществения интерес",  каза председателят на комисията Иван Ламбов.

Представителите на Сдружението не успяха да убедят комисията, че техните намерения са в интерес на  гражданите на Шумен. 

Членовете на комисията изразиха опасенията си, че биха могли да се появят и други инвеститори за този терен, но конкретни искания не бяха посочени. В крайна сметка съветниците приеха да се изяснят някои точки в докладната и тя все пак да бъде внесена в Общински съвет за разглеждане. Да бъде изяснено по каква мярка кандидатстват за финансиране и дали се иска съфинансиране. Има ли средства за опериране на проекта след неговото изпълнение, както и да се добави точен срок да ползването на терена,  като посочиха 35-40 години. Освен това, те настояха да получат уверение, че след изпълнението на проекта, базата ще се изплозва.

Петър Рафаилов обясни, че основната цел на сдружението е да се привлече инвестицията в Шумен. "Важното е проектът да бъде одобрен, дори няма значение дали ще е точно на това място. Няма как да представим доказателства преди да сме кандидатствали", каза още той.

В крайна сметка Рафаилов се съгласи с исканията на съветниците, и че от Общината нищо не се иска, единствено разрешение, за да може да се кандидатства за евросредсвата.

"Искаме вашите конкретни отговори на тези въпроси", заключи председателят на комисията Иван Ламбов. Гласуването беше отложено, но членовете на Икономическа комисия посочиха точно по кои въпроси очакват писмен отговор от представителите на Сдружение ФК "Волов 1929".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама