Възпитаниците на СУ ”Панайот Волов” отбелязаха с шествие патронният празник на училището

13:14, 24 апр 17 25 1830 Шрифт:
Автор:

Стотици ученици, заедно с техните преподаватели и родители се събраха пред паметника на Панайот Волов на площад Оборище, за да отбележат 141 години от избухването на Априлското въстание и патронния празник на най-старото светско училище в Шумен.

Снимка: Topnovini.bg

Пред стотиците събрали се възпитаници на СУ „Панайот Волов“ учителят по история Пламен Йотов разказа за славните подвизи на шуменецът-участник в априлскато въстание:

„Той изгражда и възобновява редица революционни комитети в Шуменско и страната. Панайот Волов е гордост не само за нас, той е гордост за Шумен и за цяла България”.

Снимка: Topnovini.bg

След тържественото слово ученици, учители и граждани се отправиха на шествие по централната улица на града до бюст-паметника на Волов. Деца от начална степен поздравиха гражданите и своите съученици с патриотични песни и стихотворения.

Снимка: Topnovini.bg

Директорът на 1-во СУ Ема Радушера приветства стотиците събрали се в празничният ден с думите „Гордост на всяко училище е неговият патрон. Учите в училище, носещо името на един от най-великите апостоли на Априлското въстание. „Панайот Волов”  е първото светско училище в Шумен – наричайте с гордост воловци”

Снимка: Topnovini.bg

Поздравления по повод патронния празник отправиха още РИМ –Шумен, Къща-музей „Панайот Волов” и родолюбивия комитет „Крум Страшний”.

Снимка: Topnovini.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама