9 училищни отбора ще участват в състезание по безопасност на движението

12:46, 24 апр 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9 училищни отбора от община Шумен ще се включват утре, 25 април, вторник в общинския етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

Състезанието ще се проведе от 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов” като част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 г. на Министерството на образованието и науката, съобщават от пресцентъра на Общината.

Всеки отбор ще се състои от четирима ученици – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. В надпреварата ще участват деца от  ІІ ОУ "Д-р Петър Берон",  ІІІ ОУ "Димитър Благоев", VІ ОУ "Еньо Марковски", ОУ "Св. св. Кирил и Методий" – с. Царев брод,  ОУ "Н. Й. Вапцаров" – с. Дибич, ОУ "Васил Левски" – с. Градище, СУ "Панайот Волов",  СУ "Васил Левски", СУ "Сава Доброплодни", СУ "Йоан Екзарх Български" и  СУ "Трайко Симеонов".

Общинският етап на Националната ученическа викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” ще се проведе в три кръга: І кръг – решаване на тест-листовка; ІІ кръг – викторина; ІІІ кръг – практическо задание – сглобяване на пъзел с пътен знак и тест-ситуация за оказване на долекарска помощ.

Отборът, класирал се на първо място, ще участва в областния кръг, който ще се проведе на 26 април, сряда, от 13,00 часа също в СУ „Трайко Симеонов”-Шумен.

Основните цели на проявата са изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама