9 училищни отбора ще участват в състезание по безопасност на движението в Шумен

12:15, 24 апр 17 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9 училищни отбора от община Шумен ще се включват утре в общинския етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”, съобщиха от общината.

Състезанието ще се проведе от 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов” като част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 г. на Министерството на образованието и науката.

Всеки отбор ще се състои от четирима ученици – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. В надпреварата ще участват деца от  ІІ ОУ "Д-р Петър Берон",  ІІІ ОУ "Димитър Благоев", VІ ОУ "Еньо Марковски", ОУ "Св. св. Кирил и Методий" – с. Царев брод,  ОУ "Н. Й. Вапцаров" – с. Дибич, ОУ "Васил Левски" – с. Градище, СУ "Панайот Волов",  СУ "Васил Левски", СУ "Сава Доброплодни", СУ "Йоан Екзарх Български" и  СУ "Трайко Симеонов".

Общинският етап на Националната ученическа викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя” ще се проведе в три кръга: І кръг – решаване на тест-листовка; ІІ кръг – викторина; ІІІ кръг – практическо задание – сглобяване на пъзел с пътен знак и тест-ситуация за оказване на долекарска помощ.

Отборът, класирал се на първо място, ще участва в областния кръг, който ще се проведе на 26 април, сряда, от 13,00 часа също в СУ „Трайко Симеонов”-Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама