Мъжете на Фехтовална академия „Волов” завоюваха титлата от държавното първенство по рапира в Пловдив

18:11, 23 апр 17 / Спорт 25 664 Шрифт:
Автор:

Мъжкият отбор на Фехтовална академия „Волов” - Шумен завоюва шампионската титла от държавното първенство по рапира, което се проведе в Пловдив.

Рапиристите от академията разгромиха на финала с 45:18 състезателите на СК по фехтовка „Ескалибур“- София. Бронзовите медали в отборната надпревара грабнаха представителите на СК по фехтовка „Шумен“. 

Шуменци окупирана и стълбичката в индивидуалното състезание при мъжете. Първо място зае Иван Славчев от „Волов“, а неговите съотборници Вичко Николов и Георги Иванов са на втора и трета позиция. Трети се нареди и Калоян Николов от СК по фехтовка „Шумен“.

Състезателките на СК по фехтовка „Шумен“ се пребориха за сребърните медали в отборното класиране при жените, а Габриела Колева от същия клуб завоюва второто място в индивидуалното класиране. 

На 29 април, събота, състезателите на двата шуменски клуба ще участват на втория кръг на „Купа България” за кадети и кадетки в София. Към столицата почти сигурно ще отпътуват - Вичко Николов, Иван Славчев и Александра Тодорова от Фехтовална академия „Волов”. СК по фехтовка "Шумен" ще бъде представен от Калоян Николов, Габриела Колева, Виктория Михалева и Добромира Пандова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама