Окръжната прокуратура в Шумен представя пред ученици структурата на съдебната система

14:19, 20 апр 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Структурата на съдебната система и нейните функции, разделението на властите според Конституцията на Република България бе темата на лекция, която прокурорът от Окръжната прокуратура в Шумен Орлин Куздов представи днес пред десетокласници от СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен.

Срещата на живо с учениците е част от образователната програма „Отворени съдилища и прокуратури“ от годишната програма на Висшия съдебен съвет за разработване на информационни кампании, които целят достъпно разясняване за функциите на органите на съдебната власт в България по споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година. Образователният цикъл е съобразен с учебната програма и е част от обучението на десетокласниците по предмета „Етика и право“.

Втората лекция от цикъла ще бъде на 27 април 2017 г., когато прокурорът от Окръжната прокуратура в Шумен Яна Николова ще запознае учениците с проблемите на непълнолетните извършители и жертви на престъпления. Темата на лекцията на прокурор Николова е „Детско правосъдие. Непълнолетните лица и правосъдието – жертви и извършители на престъпление.“ 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама