Започва Втори Републикански турнир по художествена гимнастика за купа „Мини Алегро Къп“ - Търговище

13:29, 20 апр 17 / Спорт 25 2646 Шрифт:
Автор:

Над 200 грации от цялата страна ще участват във Втория Републикански турнир по художествена гимнастика за купа „Мини Алегро Къп“. Турнирът ще се проведе в Търговище през почивните дни, 22-23 април.

Снимка: СК "Алегро"-Търговище

Надпреварата ще започне в събота от 14:30 ч. в спортна зала „Дечко Стефанов“ в града. По график в първия ден ще се състезават индивидуално деца, родени 2009 и 2010 г., в категории А и Б, и девойки младша възраст, в А и Б категории.

Официалното откриване на турнира е в събота от 19:00 ч., когато ще се състои и награждаването при индивидуалните съчетания.

Във втория ден на турнира сили ще мерят ансамбли  2009 и 2010 г. А и Б категория, девойки младша и девойки старша възраст А и Б категория, индивидуалната надпревара ще е при 2007 и 2008 г. А и Б категория.

Снимка: СК "Алегро"-Търговище

Най-малките дарования са 4-годишните Самира е Ейлин. Те са представителки на домакините на турнира СК „Алегро“ – Търговище.

Две грации от Шумен също ще вземат участие като състезателки за клуб „Алегро“ – Търговище.

Главен съдия на турнира е Деспа Кателиева, директор и координатор на националните отбори по художествена гимнастика в България.

В края на състезанието призьорките ще получат грамоти и медали.

Организатори на турнира по художествена гимнастика са Българската федерация по художествена гимнастика и СК „Алегро“  гр. Търговище, чиито създател е треньорът Светлана Куюмджиева.

Спортен Клуб “Алегро” съществува от 1997 г. В него тренират над 60 деца от различни възрастови групи. Много от звездите в националния отбор по художествена гимнастика на България са тръгнали именно от този клуб, сред които  Филипа  Сидерова – 1 сребърен  и  2 бронзови  медала  от Европейското  Първенство  през 2006 г. в  Москва. Стефани  Траянова  и Елена  Тодорова, които през 2007 г.  бяха  включени  в националния  отбор  ансамбъл  девойки и др.

Днес клубът има своите нови малки надежди в лицето на грациозните Рая  Великова, Гергана Стефанова, Стефани  Касабова, Нелина  Турлакова, Никол  Калайджиева, Пресиана  Неделчева, ЕленаМаринова, Сандра Радева, Савелия Христова, Данайа Стойкова, Кристияна  Петрова.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама