Шуменски депутат ще бъде зам.-председател на новия парламент

10:02, 19 апр 17 / Политика 25 532 Шрифт:
Автор:

Шуменският депутат д-р Нигяр Джафер ще бъде един от четиримата зам.председатели на 44 – парламент. Тя бе предложена за високия пост на първото заседание на парламентарната група на ДПС. Номинацията е аргументирана с изключително добрата работа на д-р Джафер като председател на здравната комисия в 42-я парламент.

Другият шуменски депутат Хамид Хамид ще бъде зам.председател на парламентарната група на движението.

„Бях изненадана от решението на парламентарната група и Централното оперативно бюро. Приемам номинацията като огромна отговорност. С решението се търсеше баланс. Председателите и зам.председателите имат за задача да въдворяват ред, да се грижат за атмосферата в парламентарната зала и да спазват Правилника на НС“, заяви за Topnovini.bg д-р Джафер.

„За съжаление хората изразяват притеснение от кратките мандати, от кратките хоризонти. Притеснително е друго, че е избрана формула за управление, която е по-скоро аритметичен сбор. Събрани са хора, просто като аритметичен сбор, а не като хора, които ще защитават точно определени позиции с ясна програма“, каза в интервю за БНР д-р Джафер.

Според нея притеснителни са някои изключителни несъответствия, противоречиви позиции не само по въпроса за пенсиите. Имало разминаване и по въпроса за евроатлантическата ориентация.

„В България се пристъпва към едно управление, значителна част от което ще бъдат националистите. Имаше доста притеснителни действия, които те предприеха не само в сферата на говоренето“, каза още д-р Джафер. И припомни за сцените по границата, с която нито една държава не би се гордяла.

Сигурността и стабилността на страната трябва да са водещите моменти в работата на това Народно събрание, категорична бе д-р Джафер. Според нея евроатлантизмът, независимо дали ДПС е в опозиция или в управлението, винаги е било важен момент, около който са се развивали предлаганите политики от партията.

От изявлението става ясно, че политиките които парламентарната група на ДПС ще подкрепя освен евроатлантизма, са запазването на плоския данък, без увеличаване осигурителна тежест за бизнеса и подкрепа за малкия и среден бизнес, равен достъп до здравеопазване и заетост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама