Бюрото по труда в Шумен разполага с паричен ресурс за работодатели

07:00, 19 апр 17 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бюрото по труда в Шумен провежда процедури за кандидатстване на  работодатели за преференции по програми и насърчителни мерки за заетост и обучение на безработни лица.

В тази връзка дирекция “Бюро по труда” уведомява работодатели от общини Шумен, Хитрино и Венец, че разполага с финансови средства за сключване на договори. По този начин ще бъдат ползвани програми и насърчителни мерки за заетост и обучение през месец април тази година.

Мерките за насърчаване на работодатели, които разкриват работни места са в няколко направления. За наемане на безработни младежи до 29 години свободните средства от дирекцията са в размер на 2560 лв. За наемане на безработни лица за обучение чрез работа или прилагане на така нареченото „дуално обучение”, свободните пари са малко над 5 хил. лв. За безработни с трайно намалена работоспособност на пълно или непълно работно време, дирекцията разполага със свободни  2608 лв.

Ако безработните лица са самотни родители или осиновители, както майки и осиновителки с деца до 5-годишна възраст, Бюрото по труда може да подпомогне работодатели от трите посочени общини с 2643 лв.;

За наемане на безработни над 55 години свободните средства  са 2995 лв., а за безработни на "зелени работни места" има 2375 лв.

От Бюрото по труда в Шумен поясняват, че работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в периода от 20 до 28 април 2017 г., включително.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама