С най-новите произведения за малчугани откриха Седмицата на детската книга в Шумен

13:37, 18 апр 17 25 585 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

В Шумен Седмицата на детската книга и изкуствата за деца започна със среща – разговор между малки читатели от града и гостуващия автор и издател Катя Антонова.

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” е организатор и домакин на проявата, както и на всички останали мероприятия през седмицата, посветена на книгите и изкуствата за деца.

Дискусията с малките читатели започна с въпроси как се правят книгите и как те достигат до читателите.

 

Авторката представи на децата най-новата си книга „Двете кралства”, превърнала се в хит сред малките и издадена повторно. Тази книга получи като подарък днес регионалната библиотека.

Шуменските ученици от 1, 2 и 3 клас на основно училище „Панайот Волов”  разговаряха с авторката за  „Операция „Зайче” и „Три мариновани херинги” – заглавия, които предлага местната читалня.

Катя Антонова гостува за първи път в Шумен и каза след срещата, че издателство „Рибка” ще работи вече и за отпечатване на книги за възрастни.

Проявите на библиотека „Стилиян Чилингиров”  продължават утре с концерт – рецитал на ученици от СУ „Сава Доброплодни”, отново в залата с разтворената книга.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама