Пчеларите искат Асоциация, която да защитава интересите им

08:21, 16 апр 17 25 433 Шрифт:
Автор:

Над 150 пчелари от цялата страна ще обсъдят възможностите за създаване на Асоциация и други организации, които да подпомагат производителите при реализацията на пчелните им продукти.

Създадената Асоциация ще извършва планиране, производство на пчелни продукти, анализи, преработка, реклама и реализация на външни и вътрешни пазари с участието на самите пчелари.

 „Най-големият проблем е, че пчеларите не могат да реализират своята продукция и не знаят как да я организират. Искам да направим нещо, което го има в Западна Европа, но го няма в България, затова и разчитам главно на по-младите и активни пчелари“, каза за Topnovini.bg инж. Стефан Стефанов, председател на Български пчеларски съюз.

Пчеларите ще търсят начини за решаването на проблемите в сектора, както и извеждането на производството на пчелни продукти от сивия сектор.

„Това е начин да се спаси българското производство. Ние нямаме големи стопанства, имаме малки дребни фирми, които трябва да се обединят, за да бъдат силни и да се развиват“, допълни още инж. Стефанов.

Срещата е по покана на инж. Стефан Стефанов, председател на „БПС 1899“ и се организира от Първата регистрирана и утвърдена от Министъра на земеделието и храните пчеларска Организация на производители – „Амброзия и приятели“ ООД, с участието на Дирекция „Пазарни мерки и организации на производители“ на Министерството на земеделието и храните.

Пчеларите ще търсят съдействие и от Министерството на земеделието и храните.

Срещата на пчеларите ще се проведе на 20 април от 13.00 ч. в Културния дом в град Лозница, област Разград.

Желаещите, да се включват в дискусията, могат да заявят своето участие на тел. 0899 23 49 49 или 0899 88 60 65.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама