Варненски и Великопреславски митрополит Йоан: Възкресение Христово е победа над смъртта и тъмните сили на злото

11:58, 15 апр 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Христос Воскресе!

 „Нека тази радост във Възкръсналия Спасител да не напуска нашите сърца. Нека тя ни помага в тежките моменти на живота и ,дори тогава когато считаме че няма изход и надежда за разрешаването на проблемите ни.

Нека радостта във Възкръсналия Спасител да намери победата над тези трудни обстоятелства в живота ни, защото във Възкресението Христово ни е дадена победата над смъртта и тъмните сили над злото.”, това заяви в посланието за най-светлия християнски празник Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Посланието е публикувано на сайта на Варненска и Великопреславска митрополия.

Празникът на светлото Възкресение Христово – това е празник на радостта. Възкръсналият от мъртвите се яви на своите ученици и ги поздрави: „Мир вам!”, продължава митрополитът.

Радваха се учениците, че не бяха вече сами, както и Иисус им бе обещал: „Няма да ви оставя сираци, ще дойда при вас” (Йоан 14:18), посочва Варнеският владика, цитирайки апостола.

Според митрополита светлината победи тамата на греха и на гроба. И ще продължи да  свети и да прави от грешните човеци синове на светлината.

Вазкресението е нашият мир, защото сам Христос е нашият мир (Еф. 2:14), се казва още в посланието на епархийския митрополит. По думите му понеже ние изповядваме, че Иисус е мир за нашите души и за цялото човечество, обръщаме сърцата си към Възкръсналия с молитва да осени с мир нашите сърца и домове. Нашата страна, цялото човечество, за да се изпълнят думите на благословението в нощта на Неговото рождение: „Да бъде на земята мир, а между човеците благоволение”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама