МВР разби канал за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

09:29, 13 апр 17 25 1239 Шрифт:
Автор:

Полицията в Шумен успя да разбие канал за нелегално печатане и продажба на фалшиви документи.

Снимка : Topnovini.bg

Репортер на Topnovini.bg стана свидетел на една от акциите по залавяне на един от участниците в схемата. Задържаните са няколко.

Снимка : Topnovini.bg

Органите на реда започнали работа по случая след получен сигнал на 11 април, когато било съобщено за предстояща сделка с фалшиви документи на ул.”Северна” в Шумен. На място са били изпратени криминалисти. Уведомена е Районна прокуратура- Шумен. Всички действия по разследването са продължили под надзор на наблюдаващ прокурор, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

 Снимка:ОДМВР Шумен

В деня на сделката, около 15:30 часа в момента на предаване на плика с фалшивите документи, са установени трима мъже. Това са шуменците К.Г./54г./ по-известен като Краси "Мигача", А.Г./51г./ Асен, който е брат на "Мигача" и А.А./47г./ от варненското село Тръстиково.

В лек автомобил “БМВ” с варненска регистрация, с който се е придвижвал А.А., са намерени и иззети неистински документи, между които фалшив български паспорт.

 Снимка:ОДМВР Шумен

Органите реда са извършили и претърсване на автомобили и 4 апартамента в град Шумен, обитавани от К.Г. и брат му А.Г.  Иззети са компютърни конфигурации с инсталиран софтуер, принтери, скенер, ламиниращи устройства, карти памет, флаш устройства, пластики, фолиа и специална хартия и други средства за производство на фалшиви документи. 

 Снимка:ОДМВР Шумен

Началникът на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Шумен, Лъчезар Христов и прокурор Яна Николова, говорител на Окръжна прокуратура – Шумен дадоха пресконференция пред медиите, на която стана ясно, че фалшивите документи са били издавани с цел имотни измами.

"Цените, на които са разпространявани фалшивите документи варират от 200 до 2 000 лева", каза Лъчезар Христов.
 
В едно от жилищата на двамата братя са намерени и банкноти евро, за които още не ясно дали са фалшиви.
 
Прокурор Николова допълни, че работата по случая продължава.
 

[[{"fid":"76990","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"МВР разби канал за фалшиви документи в Шумен","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"}}]]

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама