Окръжен съд Шумен проведе първата си работна среща с представители на медиите

19:21, 12 апр 17 25 2075 Шрифт:
Автор:

Първа работна среща с представители на регионалните и национални медии проведе днес Окръжен съд Шумен.

Повод за срещата е предстоящият професионален празник на българските юристи и Ден на българската Конституция, 16 април.

Съдия Свилен Станчев и Стилиян Стилиянов, съдебен помощник при ШОС, запознаха журналистите с основните принципи и понятия в Гражданския и Наказателния процес, видовете дела (граждански и търговски), основните видове доказателства (устни и писмени), доказателствени средства и видовете разглеждани дела.

Снимка: topnovini.bg Съдия Свилен Станчев

Бяха обсъдени и основните правила за взаимодействие с медиите, отнасящи се за реда и начина за предоставяне на информация на медиите, предложения, становища, дела с изключителен обществен интерес, способи за подобряване достъпа до информация, осигуряване на по-голяма прозрачност в работата и изграждане на обществено доверие.

„Като съдии ние сме призвани да обслужваме обществения интерес, а съдът като институция трябва да бъде гарант за равното спазване на правата на гражданите, юридическите лица и държавата. В навечерието на светлите християнски празници Възкресение Христово и на професионалния празник на юриста, лично аз бих си пожелала в сърцето на всеки един български гражданин да възкръсне отново добротата, любовта и толерантността“, каза съдия София Радославова, която откри работната среща.

По време на срещата ръководството на съда представи Стилиян Стилиянов, съдебен помощник в НО при ШОС, който отскоро отговаря за връзките на съда  с обществеността и медиите.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама